Za parkování v areálu českolipské nemocnice ode dneška řidiči zaplatí

ČESKÁ LÍPA – Od dnešního dne platí v areálu českolipské nemocnice placený systém parkování. Během prvních 30 minut parkujete zdarma, za každou další hodinu zaplatíte 20 Kč. Zdarma mohou parkovat klienti při vyzvednutí receptu nebo zdravotního poukazu v Nemocniční lékárně a při vyzvednutí zdravotního poukazu v Centru zdraví, dárci krve, držitelé průkazu ZTP, dialyzovaní pacienti do 5 hodin.

Před výjezdem z areálu je potřeba zaplatit parkovné nad 30 minut v parkovacích automatech. Automaty přijímají mince (1, 2, 5, 10, 20, 50 Kč) i papírové bankovky 100,- a 200,- Kč, vrací pouze mince. Máte i možnost zaplacení platební kartou (po načtení parkovacího lístku zmáčkněte tlačítko „kartou“ na displeji).

Po zaplacení má řidič 15 minut na výjezd z areálu, držitelé průkazu ZTP 30 minut. Osoby ZTP mají možnost anulovat parkovací lístek po prokázání průkazem na informacích v hlavní budově nemocnice.

Ztráta parkovacího lístku je účtována částkou 200,- Kč. Úhrada v parkovacím automatu – stiskem tlačítka. Parkoviště u Arbesa: příjezd ulicí Liberecká – zdarma.