Rally Bohemia znamená uzavřené silnice a odkloněné autobusy

LIBERECKÝ KRAJ – Fanoušci motorového sportu se dočkali. O víkendu se pojede 46. ročník automobilové soutěže Rally Bohemia. Začíná sice v Mladé Boleslavi, jeho převážná část se však pojede na silnicích Libereckého kraje, konkrétně patnáct z osmnácti rychlostních zkoušek.

Rally Bohemia odstartuje dnes v podvečer paralelní rychlostní zkouškou na Autodromu v Sosnové. Startu bude předcházet v pátek po poledni testovací zkouška z Loukova do Kruhů. Sobotní etapa začne slavnostním startem na mladoboleslavském Staroměstském náměstí. Dále se posádky přesunou na náročné rychlostní zkoušky na Liberecko. Nedělní etapa se z větší části odehraje také na Liberecku, následně se vydá zpět do Mladé Boleslavi.

Rally Bohemia znamená ale také uzavřené silnice a odkloněné autobusy. Uzavírka se dotkne například obyvatel obcí Železný Brod, Těpeře, Skuhrov, Frýdštejn, části Malé Skály, Líšného, Alšovic či Bzí, Frýdštejna nebo Jenišovic. Uzavírka platí i pro osobní automobily. Řidiči z některých obcí si mohli vyzvednout na obecních úřadech nálepky s nápisem „Obyvatel“, pokud nutně potřebují někam jet, musí ale předem kontaktovat vedoucího konkrétní rychlostní zkoušky a dohodnout se s ním na řešení.

Tradiční automobilová soutěž Rallye Bohemia je součástí Evropského poháru a Mezinárodního mistrovství ČR. Na start se postaví přes 50 posádek a přes čtyřicet historických soutěžních vozů, které se představí v rámci Rallye Bohemia Legend. Součástí bude i paralelní jízda na autodromu v Sosnové.

Ilustrační foto