Na jakém nezvyklém místě ukrýval pašerák drogy?

LIBERECKO – Minulou sobotu zadrželi liberečtí celníci muže, který převážel z Polska drogy ve velmi nezvyklém úkrytu. Po zadržení muž navíc předvedl hypoglykemický záchvat.

Hlídka mobilního dohledu libereckých celníků prováděla kontroly mezi Hrádkem nad Nisou a novým hraničním přechodem s Polskem. V průběhu kontrol si vytipovala a zastavila také osobní vozidlo, které jelo ve směru od Polska na Liberec.

Po vyzvání k předložení osobních dokladů a dokladů k vozidlu se celníci 42letého řidiče zeptali, odkud cestuje a jestli si veze nějaké zboží. Řidič vozidla uvedl, že jede z Polska a nepřeváží nic. Při kontrole vozidla ovšem hlídka našla osobní váhu se zbytkovým množstvím amfetaminu a v pouzdře na doklady igelitový zatahovací sáček s bílou krystalickou látkou (1,39 gramů). K sáčku řidič řekl, že se jedná zřejmě o amfetamin a je nejspíše jeho syna. Služební pes následně u řidiče označil možné další místo úkrytu drog, a to v jeho rozkroku.

V tomto okamžiku se muži udělalo nevolno s tvrzením, že má hypoglykemický záchvat. Příslušníci hlídky ihned zavolali rychlou záchrannou službu, která řidiče přepravila do Krajské nemocnice Liberec, samozřejmě za asistence celníka, který jel s podezřelou osobou v sanitním voze. Během prohlídky lékařem se pak muž doznal, že má ve spodním prádle ukrytý balíček s amfetaminem (100 gramů).