Do Jablonce v neděli přijede Baník, policie vyhodnotila zápas jako rizikový

JABLONEC NAD NISOU – V neděli 1. září v 16.30 hodin začne na stadionu Střelnice v Jablonci nad Nisou fotbalové utkání první Fortuna ligy mezi mužstvy FK Jablonec a FC Baník Ostrava.

Na základě dosud získaných informací policisté vyhodnotili tento zápas jako rizikový a lze předpokládat, že ze strany některých neukázněných příznivců klubů a diváků by mohlo dojít k narušení veřejného pořádku. Z tohoto důvodu je na tuto sportovní akci připraveno ze strany policie bezpečnostní opatření, jehož cílem je zajištění veřejného pořádku, klidu a bezpečnosti v Jablonci nad Nisou a okolí. Vzhledem k tomu, že řada fanoušků hostujícího celku na utkání přijede i vlakem, zaměří policisté také svoji pozornost také na jejich příjezd do železničních stanic.

Policie žádá řidiče, aby se svými vozidly parkovali na místech tomu určených a respektovali dopravní značení o zákazech stání i zastavení, a upozorňuje na dočasnou úpravu dopravního značení v ulicích Vrkoslavická a U Stadionu, která bude platit již před zahájením samotného utkání, v jeho průběhu i bezprostředně po jeho ukončení.

Na veřejný pořádek budou dohlížet policisté pořádkové i dopravní policie, kriminalisté, psovodi a členové Antikonfliktního týmu. Společně s policisty se do opatření také zapojí i strážníci jablonecké městské policie. Na stadionu bude z důvodu zajištění bezpečnosti také zvýšený počet pořadatelů a pracovníků bezpečnostní agentury, kteří budou pro případ řešení konfliktů neustále v úzkém kontaktu s policisty.