V liberecké spalovně odpadů hoří! Hasiči doporučují lidem nevětrat

LIBEREC – Od dnešních nočních hodin zasahují liberečtí hasiči u požáru uskladněného odpadu v areálu společnosti Termizo v Liberci. Požár je v současné době pod kontrolou. Na místě zásahu byl zřízen štáb velitele zásahu, přítomni jsou i zástupci firmy, České inspekce životního prostředí, povodí Labe a odboru životního prostředí města Liberec.

Byly vyrozuměny orgány krizového řízení statutárního města Liberec a Krajského úřadu Libereckého kraje. Hasiči předali na orgány krizového řízení města požadavek k informování obyvatel prostředky Městské policie Liberec.

Probíhá monitoring ovzduší, unikající kouř není toxický. V rámci mezikrajské spolupráce byly na místo události povolány síly a prostředky z chemické laboratoře Kamenice a Záchranného útvaru HZS ČR se speciální těžkou technikou.

„Z hlediska ochrany obyvatelstva nebylo nutno prozatím přijímat žádná opatření. Je doporučeno se zbytečně nepřibližovat k místu události a nevětrat,“ uvedla tisková mluvčí hasičů Lucie Hložková.

Pro tuto událost byla zřízena INFOLINKA: 950 471 679. Informační linka se zřizuje pro účely poskytování informací o závažných mimořádných událostech, popř. situacích řešení mimořádných událostí značeného rozsahu starostům obcí a dalším představitelům orgánů veřejné správy, slouží jako informační podpora Krajského operačního a informačního střediska Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje.

Foto: HZS LK