Policie pátrá po sebevrahovi z kolejiště. Po zastavení vlaku muž z místa utekl

LIBERECKO – Po muži, který si sedl do kolejiště před projíždějící vlak, pátralo včera ráno několik policejních hlídek včetně psovoda.

Krátce po desáté hodině ráno přijal operační důstojník na tísňovou linku 158 oznámení od strojvedoucího osobního vlaku jedoucího na železniční trati Pardubice – Liberec, že v blízkosti před zastávkou Liberec – Pilínkov si sedl před projíždějící vlak muž. Těsně před blížícím se vlakem nakonec uskočil. Vlak začal brzdit a strojvedoucí si všiml na konci vlakové soupravy sedět na kolejích mladého muže, který se držel za hlavu. Když vlak zastavil a strojvedoucí se k němu vydal, muž se zvedl a z místa utekl směrem do Liberce.

„Po muži začalo v blízkosti železniční trati a jejím přilehlém okolí okamžitě pátrat několik policejních hlídek včetně policejního psovoda se služebním psem, avšak muže se jim bohužel nepodařilo nikde nalézt. Na místo dorazili i drážní hasiči. Po dobu pátrací akce byl provoz na této trati zpomalen a vlaky projížděly se zvýšenou opatrností,“ uvedla policejní tisková mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Informace o tom, že by došlo ke střetu s osobou v kolejišti, se policistům naštěstí nepotvrdila. Policisté podrobili strojvedoucího orientační dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. „Nyní zůstává neznámou, proč muž takto jednal,“ dodala mluvčí Šrýtrová.

Ilustrační foto