Druhý tubus libereckého tunelu čeká uzavírka, diagnostika se o týden protáhne

LIBEREC – Kvůli rekonstrukci opěrné zdi na silnici I/35 nad vozovnou Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce se v průtahu libereckým tunelem jezdilo dočasně obousměrně jen v té jeho části, která vede na Turnov. Rekonstrukce končí dnes, v pátek 4. října. Nyní, opět dočasně, povede obousměrný provoz naopak v druhé části tunelu ve směru na Děčín. Celý tunel by se měl otevřít nejpozději v neděli 13. října.

„Podle původního plánu měla dopravní omezení v libereckém tunelu skončit už tuto neděli 6. října, ale složité práce na prověřování stavu tunelu a čištění silnice od oleje a dalších nečistot v té části, kterou se doteď jezdilo, ji o týden prodlouží. Děkujeme řidičům za shovívavost a trpělivost,“ uvedl vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje Jan Čáp.

Po celou dobu uzavírky budou všechny sjezdy a nájezdy na silnici I/35 otevřeny, což znamená, že již bude otevřený nájezd na silnici I/35 ve směru na Děčín od Centra Babylon z Košické ulice.

V úterý 8. října by mělo dojít k plnému zprůjezdnění všech čtyř jízdních pruhů na silnici I/35 u Jeřmanic, kde se rekonstruoval most a měnil se povrch vozovky. ŘSD již v současné době hledá zhotovitele na kompletní rekonstrukci mimoúrovňové křižovatky Rádelský mlýn. Stavební práce by měly započít na jaře příštího roku a potrvají minimálně dvě stavební sezony.

Foto: Liberecký kraj