Kaira Hrachovcová „pomalovala“ knihu Prima mazlíček-Příběhy s dobrým koncem

PRAHA – Kateřina Kaira Hrachovcová se tentokrát ujala role, která pro ni není obvyklá. Role ilustrátorky.  A asi nikoho nepřekvapí, že hlavním tématem knihy jsou pejsci a jejich složité životní osudy. V  této knize ovšem končí šťastně, jak ostatně napovídá sám název – Prima mazlíček – Příběhy s dobrým koncem. 

Co vše musí pejsci prožít, aby našli svůj vysněný domov s měkkou pohovkou, stále plnou miskou, mořem lásky? Stačí se podívat do psích očí a zjistíte, že někdy může být taková výprava za štěstím pořádně složitá. Naštěstí jsou psi optimisté a vědí, že pokud se situace nevyvíjí dobře, tak to stále ještě není konec. Kniha navazuje na online i televizní projekt FTV Prima – Prima mazlíček, který má jediný cíl: Zaujmout a pomoci potřebným zvířatům.

Autorka knihy Klára Kotábová, stejně jako ilustrátorka se shodly, že je skvělé, když lidé čtou, protože s knihou je život veselejší.  „Velice děkuji  Kaiře  Hrachovcové za to, jak citlivě se ujala ilustrací, které poselství celé knihy významně podtrhují. Tedy to, že všichni na světě hledají lásku, nejen lidé,“ řekla na křtu knihy s tím, že cesta ke šťastnému životu každého jednotlivého pejska není vždy snadná. Přečtěte si příběhy pejsků, kteří se museli o své místo na slunci porvat.