Kdo bude hrát ve štědrovečerní pohádce? Moderátor, porotce i tanečník!

Bylo nebylo… Když Honza zabije draka, získá princeznu za ženu, půl království k tomu a společně žijí šťastně až do smrti. Jenže tím příběh letošní štědrovečerní pohádky Princezna a půl království teprve začíná…  

Princezně se obyčejný kluk nelíbí, stejně jako jeho rodiče královské rodině.  „Chová se tak, jak by si člověk představil, že se chová kluk od koní. Neumí si ani poradit s početnou soupravou příborů při slavnostní večeři,“ říká představitelka princezny Eva Josefíková.

Na scénu tak přichází sobecký král Egon v podání Jakuba Prachaře, který nechal princeznu napospas drakovi. Ale princezně se zalíbí. Honza tedy svatbu odvolá. Po následném zjištění Egonovy záludné povahy a uvěznění princezny na jeho hradě, ale zůstává jediný Honza, který ji může vysvobodit.

Ten se ale musí ještě hodně naučit a v tom mu má pomoci rytíř Valerián. „Marek Eben jako rytíř Valerián a můj učitel etikety má se mnou hodně práce, protože to není jednoduchý úkol. A ještě na to má velmi málo času,“ naznačuje představitel Honzy Matouš Ruml.

Pro Marka Ebena je pohádka Princezna a půl království návratem na televizní obrazovku v jiné než moderátorské roli po více jak dvaceti letech. „Líbilo se mi, že je to taková klasická pohádka. Je to hezky napsané. Vyhovuje mi, že to není moc akční figura, protože v mém věku je na akční postavy pozdě,“ říká Marek Eben. V nové pohádce se objeví také  oblíbená herečka Veronika Freimannová jako princeznina matka.