Řidiči, pozor! Přípravné práce na rekonstrukci křižovatky Rádelský mlýn omezí dopravu

LIBERECKÝ KRAJ – Ředitelství silnic a dálnic zahájí kácení dřevin v prostoru křižovatky silnice I/35 se silnicí I/65 Rádelský mlýn.

Kácení dřevin a navazující dopravní omezení bude probíhat v termínu od 11. do 15. listopadu ve dvou etapách:

Od pondělí 11. listopadu do středy 13. listopadu mezi 8. až 16. hodinou dojde k úplné uzavírce silnic I/35 a I/65 v prostoru křižovatky Rádelský mlýn. Konkrétně bude uzavřen sjezd od Liberce na silnici I/65 směr Rychnov a nájezd ze silnice I/65 od Rychnova u Jablonce nad Nisou ve směru na Turnov.

Ve dnech 14. a 15. listopadu bude silnice I/35 v prostoru křižovatky Rádelský mlýn uzavřena částečně. Řidiči neprojedou pravým jízdním pruhem v jízdním páse ve směru na Liberec. „Sjezd ze silnice I/35 od Turnova na silnici I/65 na Rychnov bude v průběhu kácení otevřený,“ vysvětlil vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Jan Čáp.

Objízdné trasy jsou během první etapy (11.–13. listopadu) stanoveny následovně: při uzavření nájezdu na silnici I/35 ve směru na Turnov ze silnice I/65 od Rychnova u Jablonce nad Nisou musí automobily využít mimoúrovňovou křižovatku v Jeřmanicích. Při uzavření sjezdu ze silnice I/35 ve směru od Liberce na silnici I/65 na Rychnov u Jablonce nad Nisou bude nutné využít sjezd v Hodkovicích nad Mohelkou. „Vzhledem k co nejmenšímu omezení dopravy byla naše podmínka, aby po celou dobu uzavírky mohly autobusy obsluhovat místní obce tak, aby se lidé dostali do svých domovů pohodlně alespoň hromadnou dopravou,“ doplnil Jan Čáp.

Samotné stavební práce na přestavbě křižovatky začnou pravděpodobně v dubnu příštího roku. Přestavba mimoúrovňové křižovatky na silnici I/35 a I/65 v prostoru Rádelský mlýn bude největší investiční akcí ŘSD ČR v Libereckém kraji v roce 2020. Změnou křižovatky se stane silnice I/35 mezi Turnovem a Libercem plnohodnotnou komunikací pro motorová vozidla. Modernizace nehodové křižovatky potrvá do podzimních měsíců roku 2022. „V současné době probíhá výběr zhotovitele, který by měl být znám nejpozději do konce kalendářního roku,“ uzavřel ředitel liberecké správy ŘSD Jan Wohlmuth.

Foto: Krajský úřad Libereckého kraje a ŘSD