Radka Třeštíková svůj konec ve StarDance očekávala už od rána!

Spisovatelka Radka Třeštíková se se svým tanečním partnerem těšila na tango, které měli předvést tuto sobotu. Do šestého kola už ale nepostoupili, páté jim bylo osudné. Zklamaní ale nejsou. Emoce a zážitky zřejmě použije jednou v nějakém příběhu. 

Kdybyste měla popsat svého tanečního partnera jako postavu v knize, jak byste to udělala?

Já ho určitě jednou využiju a někde se o sobě dočte. Většinu lidí, co potkám, takhle potom zpracuji. Ještě ale nejsem schopná říct jak.

Naučila jste se nějaké taneční termíny, které jste neznala?

Ano, a já si jim dávala svoje vlastní názvy. A Tomáš se je pomalu naučil používat jako třeba ze spiny je pinzeta, z pivotů popelnice. Když jsme měli nějaký unikátní prvek, který byl jen pro naši choreografii, tak to byla raduna.

Co pro vás bylo nejtěžší pochopit ze začátku?

Jednak přijmout tu roli, že jsem to já, kdo má přijímat nějaké pokyny. Jako máma jsem zvyklá neustále někoho úkolovat a hodnotit a tady jsem byla v úplně obrácené roli. Myslím si, že Tomáš mi v tom byl ideálním partnerem, protože se nesnažil svoji autoritu prosadit na sílu, což na mě rozhodně nefunguje. Naopak si ji získal tak nějak přirozeně. A jinak co se týče tance, tak tam bylo složité všechno, a určitě pro mě bylo těžké odhodit zábrany a zahodit stud.

Co fyzická únava, jak tu jste zvládala?

Já bych kolikrát trénovala i osm hodin v kuse. Trénovali jsme denně. Cičím jogu, takže fyzickou průpravu jsem měla.

Jak jste zvládala trému přímých přenosů?

Bála jsem se, že se zhroutím nervozitou. Přemýšlela jsem, že bych zkusila nějaké přírodní uklidňovací prostředky, ale Tomáš říkal, že naopak musím nechat adrenalin dělat svoji práci.

Měli jste strach z kritiky poroty?

Já jsem zvyklá, že moje psaní někdo kritizuje neustále. Jsem zvyklá to vnímat a zpracovávat. Ale jelikož tancování přece jenom není věc, které se věnuji tak dlouho a intenzivně, tak jsem si myslela, že bych od toho hodnocení mohla mít větší odstup a lépe ho zvládat. Ale už na začátku jsem pochopila, že nás porota bude brousit a po přenosu nás ještě diváci vždy zařízli. Bralo mi to motivaci. Musím to ještě zpracovat.

Co na Stardance říkaly vaše děti? 

Strašně se těšily, až to začne. Pořád vyprávěly o tom, že máma bude v televizi.