Náš Ježíšek bude patronem libereckého adventu. Není to žádný vousatý pán ani skřítek!

LIBEREC – Zatímco ve výlohách obchodů se pasou sobi zapřažení v saních, v našich krajích odpradávna naděluje Ježíšek. O tradiční pojetí Vánoc se snaží Spolek pro tradiční Vánoce se svou aktivitou Náš Ježíšek.

Náš Ježíšek bude poprvé patronem Libereckého adventu. Patronát Našeho Ježíška je odměnou pořadatelům a městu za dlouhodobou vysokou úroveň, tradiční pojetí i nabídku. Spolek pro tradiční Vánoce jej uděluje pořadatelům kulturních akcí na základě jejich pojetí a jedinečnosti s ohledem na tradice a pravidla programu Tradiční advent a Vánoce s naším Ježíškem.

Náš Ježíšek se vrací do Liberce ve své symbolické podobě a přichází s Ježíškovou nebeskou kanceláří, ve které mohou malí i velcí napsat své přání Ježíškovi na nekonečně dlouhý dopisní papír. Společně s 20 dalšími městy po celé ČR může Liberec pomoci vytvořit nový rekord v délce dopisu Ježíškovi. V loňském roce byl v deseti českých městech vytvořen rekordně dlouhý dopis, cca 2,5 km dlouhý.

Náš Ježíšek apeluje na tvůrce adventní a vánoční atmosféry v ulicích, obcích, městech i obchodních domech a vyzývá k utváření harmonické adventní a vánoční atmosféry. Emblém Našeho Ježíška je také hlavním motivem hrnečků Libereckého adventu a součástí výzdoby. S Naším Ježíškem ožívají i tradiční adventní a vánoční postavy, zpěvy a všechny naše tradice i lidové zvyky.

Foto: nasjezisek.cz