V centru Turnova omezí řidiče začátek adventních oslav

TURNOV – Tak jako v minulých letech, stejně tak i letos se na náměstí Českého ráje v Turnově bude konat rozsvícení vánočního stromu a vánoční řemeslnické trhy. V souvislosti s těmito akcemi dojde k dopravnímu omezení jak na náměstí, tak vjezdu do Skálovy a Jiráskovy ulice.

Rozsvícení vánočního stromu se v Turnově uskuteční v neděli 1. prosince od 16.30 hodin. V tento den bude náměstí Českého ráje uzavřeno pro veškerou dopravu od 16 do 18 hodin. „Objízdná trasa bude vedena jako v minulých letech ulicemi 28. října přes Mariánské náměstí, ulicí Markova, Antonína Dvořáka a Jana Palacha,“ informovala tisková mluvčí městského úřadu Klára Preislerová.

Delší časové omezení nastane s vánočními řemeslnickými trhy, které se konají v pátek 6. a v sobotu 7. prosince. Náměstím Českého ráje projedete pouze na pravé straně u radnice. Druhá polovina náměstí před Českou spořitelnou nebude průjezdná, stejně tak ulice Skálova. S uzavírkou se počítá od čtvrtečního večera 5. prosince od 21 hodin do soboty 7. prosince do 22 hodin. Do Jiráskovy ulice bude zachován příjezd úpravou dopravního značení podél hotelu Korunní princ. Příjezd k základní škole ve Skálově ulici bude možný zobousměrněnou Skálovou ulicí z ulice Husova – Žižkova.

Foto: Město Turnov