Na adventní trhy do Drážďan můžete z Liberce opět vyrazit vlakem

LIBEREC – Koordinátor veřejné dopravy Libereckého kraje KORID LK opět nasazuje v předvánoční čas oblíbené vlaky z Liberce do Drážďan na adventní trhy. První posilový vlak vyjede zítra, v sobotu 30. listopadu.

„S potěšením mohu oznámit, že rekonstrukce nádraží v Žitavě je za námi a adventní vlaky tak na celé trase Liberec – Drážďany jedou přímo bez nutnosti přestupu na náhradní autobusy,“ vzpomenul náměstek hejtmana Jan Sviták na loňskou neplánovaně prodlouženou výluku.

Posilové vlaky vyjíždí v sobotu 30. listopadu, 7. a 14. prosince z Liberce v 7.02 a z Drážďan zpět v 16.26 hodin. S ohledem na celostátní změny jízdních řádů a celkovou změnu víkendového konceptu na lince Liberec – Drážďany pojede adventní vlak v sobotu 21. prosince z Liberce až v 7.33 hodin. Zpět již cestující budou moci využít pravidelné vlaky, které od změn posilují na každé dvě hodiny, z Drážďan tedy například v 15.08 nebo 17.08 hodin.

Návštěvníci vánočních trhů v Drážďanech mohou využít i další pravidelné spoje linky RE2 Liberec – Drážďany, která jezdí i v neděli. Pro cestující z Libereckého kraje je ve vlacích Trilex zavedena zvláštní jednodenní jízdenka Liberec-Dresden-Special s cenou od 250 korun za jednu dospělou osobu + až 3 děti od 6 do 14 let.

Více informací o dalších spojích cestující najdou na webových stránkách krajského koordinátora dopravy IDOL.

Foto: Liberecký kraj