200. repríza Koule

foto: Klicperovo divadlo

HRADEC KRÁLOVÉ – Dnes se bude v Klicperově divadle konat významný milník – odehraje se 200. repríza představení „Koule“. Toto divadelní zpracování skandální rozhlasové hry Davida Drábka, které rozpoutalo lavinu soudních žalob a mediálních emocí, si získalo pozornost diváků již od premiéry 12. května 2012.

Původně bylo představení hrané ve Studiu Beseda, ale pro obrovský zájem bylo později přesunuto na hlavní scénu. Tento rok v létě se „Koule“ dokonce objevila na festivalu Colours of Ostrava v sále pro téměř 1500 diváků.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Hlavní roli atletické královny Mileny ztvárňuje již od premiéry před 11 lety Pavla Tomicová, která po novém roce začne v Klicperově divadle spolu s režisérem Davidem Drábkem zkoušet inscenaci Brokolice na Marsu, která je pokračováním Jedlíků čokolády a Velké mořské víly. Uvedením 200. reprízy se Koule stane nejhranějším představením v historii Klicperova divadla a vyrovná tak v počtu repríz Baladu pro Banditu v režii Karla Brožka, která dosud držela první příčku.
Pro ty, kteří se nemohou zúčastnit osobně, je Koule nyní dostupná i online na portálu Dramox.