Jak docílit ideálního zastínění v horkých letních dnech

V letních měsících hledáme jakoukoli možnost, jak zamezit silnému slunci, aby pronikalo do bytu. Naštěstí existuje účinný způsob, jak se před spalujícím horkem chránit.

K čemu slouží předokenní rolety

Předokenní rolety poskytují dokonalou ochranu vašemu interiéru. Skládají se z roletového pancíře, který je vytvořen navzájem propojenými hliníkovými lamelami.

Neměli bychom si je plést se žaluziemi. Na rozdíl od žaluzií jsou řešeny odlišně, jednotlivé lamely se navíjejí na hřídel umístěnou ve schránce.

Rolety umí místnost kompletně zatemnit. Zabrání průniku slunečních paprsků i nežádoucích pohledů. Dokonale tak ochrání vaše soukromí a současně během horkých letních dní zajistí v bytě příjemné klima.

Používají se zejména během noci, kdy navíc doceníte jejich schopnost izolovat hluk. Můžete je mimo to vybavit zámkem či protizdvihovým závažím. Tento mechanismus účinně zabrání nežádoucímu ataku možných zlodějů. Předokenní rolety proto představují vysoce efektivní řešení ochrany nejen soukromí, ale i majetku. Jsou vhodné pro soukromé byty, ale i komerční objekty.

Ačkoli by se mohlo zdát, že předokenní rolety se vyplatí pouze tehdy, když potřebujeme byt zastínit, není tomu tak. Lze je považovat za skvělou investici celoroční. Rolety totiž okno chrání před přímým kontaktem s vnějšími vlivy, jako je sníh či mráz.

Jaké další výhody předokenní rolety mají

V zimních měsících je doporučeno opět stahovat rolety především na noc. Díky tomu napomůžete k udržení teploty v místnosti. Jednoduše řečeno: Rolety zabrání tomu, aby se teplo dostalo dovnitř, ale i utíkalo ven. V konečném důsledku ušetříte za vytápění.

Výhodou rolet je i velmi snadná manipulace. K ovládání celého systému slouží elektromotorek, vypínač, dálkový ovladač nebo chytrý telefon. Lze je dokonce efektivně začlenit do systému tzv. chytré domácnosti.

Rolety je možné navrhnout v široké škále designů. Jedná se o diskrétní řešení, které nenarušuje vzhled stavby. Roleta může být dodána se skrytou schránkou, díky čemuž je možné ji schovat pod fasádu. Při vytažení proto nepůsobí nikterak rušivě.

Montovat je možné již ve fázi stavby, stejně jako pro vás může být řešením tzv. dodatečná montáž v případě již realizované stavby. Instalace rolet není nijak náročná.