Banky nabízejí za založení účtu zajímavé finanční odměny. Zjistěte, kdo a kolik nabízí

Banky nyní lákají klienty na různé odměny. Pokud se rozhodnete založit si nový účet, máte možnost něco ušetřit nebo získat peníze navíc. Přinášíme vám tipy na některé nabídky, které pro vás mohou být z hlediska financí zajímavé. A že už jeden účet máte? Nevadí. Vždy je lepší mít finance alespoň ve dvou různých bankách. I když jsou vaše běžné a spořicí účty ze zákona pojištěny, banka vám v případě problémů peníze nevyplatí ihned. Pak přijde druhý účet náramně vhod.

 Pětistovka do začátku

Začneme speciální nabídkou Air Bank, protože ta platí pouze do 31.8. 2022. Banka nabízí 500 Kč na vyzkoušení účtu v aplikaci My Air. Účet je pro nové klienty, kteří v této bance dosud účet ještě neměli a kteří si založí do konce srpna svůj účet poprvé a propojí si ho s mobilní aplikací My Air. Vlastní propojení účtu je potřeba stihnout do 30. září. Po splnění podmínek se odměna připíše na váš účet automaticky do několika dnů. Stávající klienti této nabídky využít nemohou, mohou však ušetřit, když si aktivují službu Odměny za placení a budou při nákupech platit kartou.

Za nákupy v Penny až 2 000 Kč zpět

Jestliže rádi nakupujete v PENNY, je pro vás aktuální nabídka mBank. Podmínkou je, že si u této banky od 16. 8. 2022 a nejdéle do 12. 10. 2022 založíte nový účet a jako promokód uvedete číslo své PENNY karty. Za každých 500 Kč zaplacených platební kartou mBank v prodejnách Penny v období od 18. 8. 2022 do 31. 1. 2023 získáte odměnu ve výši 100 Kč. Maximální odměna jednoho účastníka v jednom kalendářním měsíci je 500 Kč. (Je na vás, jestli nakoupíte 5krát v měsíci nad 500 Kč nebo uděláte jen jeden velký nákup nad 2 500 Kč.) Celková maximální odměna, kterou můžete získat,  je 2 000 Kč.

Pokud byste akci využili na maximum, pak optimálně utratíte za nákupy 10 000 Kč, přičemž vám bude 2 000 Kč vráceno. Ušetříte takto celých 20 % z ceny nákupu. Odměna má být vyplacena nejpozději do 60 dní od splnění podmínek akce. Se založením účtu si však pospěšte. Dle podrobných pravidel může akce skončit i dříve. Rozhodným momentem je totiž limit, že v rámci akce bude otevřeno 10 000 účtů. Pokud je proti vám vedeno řízení o výkonu rozhodnutí, exekuční nebo insolvenční řízení, akce se nemůžete zúčastnit.

Odměna až 1 500 Kč

MONETA Money Bank nabízí od 28. 7. 2022 do odvolání novým klientům odměnu za platby debetní kartou. Musíte si založit a aktivovat běžný účet Tom Plus a ve vyhodnocovacím období provést transakce debetní kartou (u obchodníka na terminálu nebo přes internet) v minimální souhrnné výši 1 500 Kč. Vyhodnocovacím obdobím je zbývající část kalendářního měsíce, ve kterém jste si účet založili plus ještě následující kalendářní měsíc. Odměna vám bude připsána na běžný účet nejpozději do 30 kalendářních dní od posledního kalendářního dne měsíce, ve kterém končí vyhodnocované období. Za nového klienta je považován ten, kdo od 1. 9. 2020 až do založení tohoto účtu Tom Plus neměl u MONETA Money Bank otevřený běžný účet.

Odměna 2 000 Kč

Od 29. 8. 2022 (tedy právě dnes) do 31. 10. 2022 probíhá akce v rámci které ČSOB nabízí odměnu 2 000 Kč, pokud si jako nový klient sjednáte Plus Konto nebo Poštovní účet. Další podmínkou je, že se do 30 dnů musíte přihlásit do mobilní aplikace ČSOB Smart. Po dobu trvání  akce nesmíte účet zrušit. Odměna vám bude připsána na váš nový účet po kontrole splnění všech podmínek nejpozději do 31. 12. 2022. Do akce se může zapojit každá zletilá fyzická osoba, která v posledních 12 kalendářních měsících zpětně ke dni zahájení akce neměla u ČSOB nebo PS účet.

Podrobné podmínky uvedených  marketingových akcí najdete na webových stránkách uvedených bank.