Zpoplatněná Místecká dále komplikuje řidičům život

OSTRAVSKO – Již několik let se táhnou diskuse o tom, zda by silnice I/56 mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem měla být zpoplatněna. Svými parametry sice komunikace odpovídá dálnici, to ale nelze říct o kvalitě průjezdu mezi dvěma krajskými městy. Nově zde přibyla další oprava, a to v Hrabové, která potrvá do podzimu. Řidičům se tak zase o něco víc zkomplikuje život.

Na silnici I/56 začala tento týden oprava mostu v katastru Ostrava-Hrabová, který vede nad silnicí Místeckou. Na místě se pracuje za plného provozu. Doprava je pouze svedena ze čtyř jízdních pruhů do dvou. Na místě se silničáři zdrží do října. Vzhledem k tomu, že se jedná o extrémně vytíženou komunikaci, na místě se budou tvořit zejména v dopravních špičkách kolony.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V první etapě oprav, která se plánuje do konce srpna, bude stavební firma opravovat část mostu ve směru do Ostravy. Doprava bude převedena na protější část silnice a výjezdové rampy ve směru do Ostravy budou uzavřeny. Od srpna do konce října se pak bude opravovat druhá strana mostu, doprava bude převedena na opačnou stranu a uzavřena bude sjezdová rampa ve směru na Frýdek-Místek.