Dneškem začal v Opavě sloužit nový parkovací dům, který pojme až 242 aut

OPAVA – V pondělí 6. června došlo v Opavě na dlouho očekávané slavnostní otevření parkovacího domu u nádraží Opava východ. První vozidla zde zaparkovala už dnes odpoledne.

„Tímto se v Opavě podařilo vyřešit jeden obrovský problém s parkováním poblíž největšího opavského nádraží. Odtud jezdí také dálkové autobusové spoje,“ řekl opavský primátor, Tomáš Navrátil.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Stavba je podle prvotních ohlasů architektonicky vydařená a do daného prostoru se hodí. Její budování začalo v zimě loňského roku, nyní je hotovo.

Kromě budovy s cihlovým a železným pláštěm prošla zásadní rekonstrukcí i Skladištní ulice, kde je vybudována nová kanalizace a veřejné osvětlení. Nechybí zde ani parkování pro 30 kol a nová zeleň.

V novém parkovacím domě pak najde místo 242 vozidel. Místo zde mají i čtyři nabíječky pro elektrická auta. První hodina parkování bude zdarma, další pak bude stát 10 korun za hodinu.

Projekt vyšel na 200 milionů korun, z toho 85 milionů je dotováno z regionálního operačního programu, zbytek uhradilo město.