Za volantem byl bez řidičáku a pod vlivem pervitinu, další měl navíc v kapse

JIČÍNSKO – Šofér vozidla Volkswagen Polo byl takto načapán při běžné silniční kontrole toto úterý, krátce po páté hodině, na silnici I/35 v Hořicích. Čtyřiačtyřicetiletý muž a jeho dvaatřicetiletý spolujezdec nejsou pro hořické policisty neznámé osoby. Oba muži už z minulosti mají nějaký ten vroubek kvůli drogám.

Policejní hlídka si 44letého hříšníka pořádně proklepla a zjistila, že není vlastníkem řidičského průkazu. Muž podstoupil dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která ukázala negativní výsledek. Test na drogy však vyšel pozitivně a to na pervitin. Policisté vyzvali provinilce, aby se podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu což odmítl.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„U staršího z mužů policisté zajistili narkosáček s malým množstvím bílé krystalické látky (0,2 g) a u druhého pak malé množství zelené sušiny (0,4g),“ říká mluvčí policistů Eliška Majerová. Za jízdu pod vlivem drog a bez řidičáku čeká muže správní řízení. Za neoprávněné přechovávání narkotik v malém množství pro vlastní potřebu udělili policisté na místě pokutu.

foto: Policie ČR

foto: Policie ČR