Centrální sklad pro humanitární pomoc Ukrajině se otevřel ve Velkém Poříčí

KRÁLOVÉHRADECKO – Sklad materiální pomoci, který byl uveden do provozu včera připravil Královéhradecký kraj společně s hasiči. Nachází se v areálu hasičského záchranného sboru ve Velkém Poříčí. Organizátoři humanitárních sbírek do něj můžou svážet potřebný materiál, který odsud poputuje na potřebná místa.

„Na mnoha místech lidé, samosprávy či nejrůznější organizace zahájili humanitární sbírky na pomoc Ukrajině. Vážím si této spontánní podpory, je neuvěřitelné, jaká vlna solidarity se vzedmula a kolik lidí chce pomoci druhým. Aktuálně je ale na Ukrajině nejvíce kromě zbraní potřeba především zdravotnický materiál,“ sdělil hejtman královéhradeckého kraje Martin Červíček.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Královéhradečtí hasiči pro humanitární materiál vyčlenili halu u výcvikového polygonu. V případě nutnosti mohou poskytnout i další prostory. „Sklad bude fungovat jako logistická základna humanitární pomoci. To znamená, že je určen výhradně pro shromažďování už organizovaných sbírek, které zajistily například města a obce. Je potřeba k nám nashromážděnou humanitární pomoc dopravit, v místě materiál vytřídíme a na válkou postiženou Ukrajinu pošleme jen to, co bude potřeba na základě aktuální poptávky,” říká ředitel krajských hasičů David Pouč.

Kontakt a provozní doba:

  • Logistická základna humanitární pomoci pro sbírky materiální pomoci z Královéhradeckého kraje
  • stanice Náchod se sídlem ve Velkém Poříčí (Náchodská 530, Velké Poříčí)
  • Pondělí – Pátek 8:00 – 18:00 hod.
  • Mimo uvedenou provozní dobu volat +420775862740 nebo +420725085122