Sběrné místo pro ukrajinské uprchlíky ve Zlíně má nedostatek trvanlivých potravin

ZLÍN – Zlínská sbírka materiální pomoci pro uprchlíky z Ukrajiny se potýká s akutním nedostatkem trvanlivých potravin. Koordinátoři proto prosí občany o pomoc se zásobováním skladu. Upozornil na to mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.

Aktuálně z trvanlivých potravin nejvíc chybí těstoviny, luštěniny, rýže, mouka, trvanlivé konzervy (zeleninové, masové, rybí, hotová jídla a podobně), instantní polévky, paštiky, trvanlivé mléko, olej, sunar, dětská výživa, kaše, přesnídávky, piškoty, cereálie, sušenky, čaj (všechny druhy), instantní káva, med a cukr. Potřebné jsou i prací prášky, jar, jednorázová holítka, hřebeny či kuchyňské hrnce.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Sklad pomoci, který je zároveň i výdejním místem, najdou lidé na ulici Zarámí na parkovišti pod Penny marketem. Otevřeno je od pondělí do pátku mezi 9. a 18. hodinu a v sobotu od 11 do 17 hodin. Materiální sbírku pořádá Oblastní spolek Českého červeného kříže Zlín ve spolupráci se statutárním městem Zlín.