Vysílání rádia Ukrajina na Českém rozhlasu / Слухайте Радіо Україна, яке транслює Ческі розглас

Od března lze v České republice poslouchat veřejnoprávní ukrajinský rozhlas. Je to možné díky Českému rozhlasu přes internetový stream a jeho mobilní aplikaci mujRozhlas.cz. Účelem programu je především poskytnout uprchlíkům a Ukrajincům žijícím v České republice informace o válce, kterou Rusko rozpoutalo proti Ukrajině. Vysílání je také dostupné dostupné na digitálním rádiu DAB+ a v televizním vysílání DVB-T2.

Český rozhlas také vydává podcast s názvem Novinky pro Ukrajince v Česku a další audio obsah. Nový podcast přináší aktuální informace, praktické rady a doporučení nebo příběhy uprchlíků.

У Чехії можна слухати громадське українське радіо. Це стане можливим завдяки Чеському радіо через інтернет-потік та його мобільний додаток mujRozhlas.cz. Метою передачі є насамперед надання інформації біженцям та українцям, які проживають у Чехії, про війну, яку Росія розпочала в Україні. Крім того мовлення доступне на цифровому радіо ДАБ + і в телевізійній мережі стандарту DVB-T2.

Чеське Радіо також запустило новий подкаст Новини для українців у Чехії та інші передачі. Новий подкаст включає: актуальна інформація, практичні поради, рекомендації, історії біженців.

Zdroj: ČR