Krajské centrum pomoci upravuje provozní dobu. Příliv uprchlíků slábne

OLOMOUCKÝ KRAJ – Příliv uprchlíků před ruskou vojenskou agresí z Ukrajiny v průběhu dubna výrazně zeslábl. Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině (KACPU) v Olomouci proto upravuje provozní dobu.

Olomoucký kraj zkracuje provozní dobu Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině. Důvodem je nižší zájem ze strany uprchlíků před ruskou vojenskou agresí. „Zatímco v březnu využilo služeb KACPU více než sedm tisíc lidí, v dubnu to byla jen asi třetina,“ zdůvodnil úpravu provozní doby KACPU hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek.KACPU v Olomouci bude nově nabízet svoje služby ve všední dny a v sobotu od 8 do 16 hodin. Mimo tyto hodiny a v neděli se mohou uprchlíci v centru ubytovat, potřebné formality ale vyřídí až ve stanovených časech.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V regionu navíc začnou působit koordinátoři, kteří pomohou se sociálním začleňováním běženců a jejich adaptací. Na starost budou mít koordinaci služeb pro uprchlíky v rámci celého regionu a zároveň budou monitorovat například i státní dotace, které mají následky uprchlické krize zmírnit. „Jde o to, aby služby nabízené uprchlíkům byly řešeny systémově, a to kooperací mezi obcemi, krajem, neziskovými organizacemi i státem,“ dodal hejtman Suchánek.