Brno uvolní finance na vybavení tříd pro ukrajinské děti

BRNO – Brno souhlasilo s poskytnutí dotace Waldorfské škole ve výši 300 tisíc korun na adaptační skupinu pro ukrajinské děti. Také uvolní téměř 3 miliony korun na vybavení tříd.

Waldorfská škola požádala o dotaci na podporu adaptačních volnočasových skupin pro děti cizinců od 3 do 15 let migrujících z Ukrajiny. Skupiny budou fungovat do konce letních prázdnin tak, aby děti byly připraveny na nástup do škol. Město také uvolní další finanční prostředky ze svého rozpočtu. „Celkem poskytneme na vybavení tříd 2,8 milionů korun. Základní a mateřská škola na náměstí Republiky 10 získá 1,9 milionu korun, do Základní školy Arménská 21 poputuje 697 tisíc korun a do Základní a mateřské školy Merhautova 37 částka 240 tisíc korun,“ upřesnil 1. náměstek primátorky Petr Hladík. Peníze budou využity na vybavení ICT učebny, pořízení interaktivních tabulí, lavic, kancelářských židlí, šatních skříněk, nástěnek, projektorů či počítačů.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.