Zlínská univerzita navázala spolupráci se dvěma vysokými školami na Ukrajině

ZLÍN – Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně podepsala partnerské smlouvy s dalšími dvěma ukrajinskými univerzitami, a to s Národní akademií umění ve Lvově a Charkovskou státní akademií designu a umění. Připojí se tím k desítkám vysokých škol na Ukrajině, s nimiž Baťova univerzita spolupracuje.

Z obou univerzit přijelo do Zlína na semestrální studijní pobyt již několik studentek. Od začátku konfliktu na Ukrajině přijala Baťova univerzita už 18 ukrajinských studentů. K dispozici mají speciální intenzivní kurzy českého jazyka, další kurzy, které jim pomohou s integrací, se plánují na léto a podzim letošního roku.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Zlínská univerzita již dlouhodobě spolupracuje s desítkami vysokých škol z Ukrajiny v oblasti vzdělávání, společných projektů, výměnných studijních programů a vědy.  „Spolupráce je nyní o to intenzivnější, protože studenti i akademičtí pracovníci z válkou postižené země potřebují podmínky na rozvoj svého vědomostního a profesního potenciálu, který bohužel nemohou v aktuálních podmínkách na Ukrajině realizovat. Proto jsme vytvořili speciální program na podporu spolupráce s ukrajinskými vysokými školami,“ vysvětluje rektor UTB Vladimír Sedlařík.