Mladíci kradli ve zlínských supermarketech. Zajímaly je hlavně sladkosti

ZLÍN – Hned dva mladí výtečníci chtěli minulý pátek odejít ze zlínských supermarketů bez placení. Zvláštní byl i výběr zboží, na které se zaměřili. Zatímco první si do batohu naskládal překvapivé množství čokolád, druhý ke sladkostem přidal i mikinu a nůž. S lupem se ale nedostali daleko.

Za pět prstů se pokusil nakoupit třiadvacetiletý mladík v centru Zlína. Kolem půl desáté dopoledne si v obchodě naplnil batoh čokoládami za dva tisíce dvě stě korun a vzápětí s nimi prošel kolem pokladny bez placení. „Přivolaná hlídka Městské policie Zlín důkladně prověřila totožnost přistiženého zloděje a zjistila, že se jedná o recidivistu, který byl za obdobné jednání v nedávné minulosti odsouzen,“ sdělil mluvčí Městské policie Zlín Pavel Janík. Zloděje pak strážníci předali k dalšímu šetření celorepublikové policii.

Několik minut před sedmou večer byl v jiném supermarketu přistižen při krádeži osmnáctiletý mladík, který vzal potraviny, mikinu a nůž. Přivolaným strážníkům tvrdil, že měl hlad, byla mu zima a nůž chtěl použít pro vlastní obranu. „Vzhledem k tomu, že se u mladíka jednalo o první případ protiprávního jednání, uzavřeli s ním strážníci přestupek proti majetku uložením pokuty,“ dodal Janík.