Policisté hledali opilé mladistvé. Odhalili osm hříšníků

ZLÍNSKÝ KRAJ – Desítky policistů ve Zlínském kraji se v pátek večer vydaly do diskoték, klubů, parků či sídlišť v rámci preventivní akce „Hazard, alkohol, mládež“, která je zaměřená na podávání alkoholu mládeži a hazardní hraní. Během kontroly přistihli šest hochů a dvě dívky mezi patnácti a osmnácti, kteří byli pod vlivem alkoholu. Postih teď hrozí i těm, kteří jim pití prodali.

Policisté ve třiačtyřiceti podnicích v kraji zkontrolovali na dvě stě mladistvých. Osm z nich nemělo svědomí čisté. „Nejvyšší hladinu alkoholu v dechu naměřili policisté šestnáctiletému chlapci ve Valašském Meziříčí,“ informovala policejní mluvčí Lenka Javorková. V krvi měl 1, 14 promile.

Zatím jen v jednom případě policisté zjistili, kdo dětem alkohol prodal. V dalších sedmi případech budou podrobnosti ještě zjišťovat. „Všechny přestupky pak postoupí správnímu orgánu k dalšímu projednání,“ dodala Javorková.

Preventivní akce „Hazard, alkohol, děti“ probíhá už od roku 2015 a každoročně odhalí stovky mladistvých, kterým byl podán alkohol nebo umožněno hazardní hraní. Ve spolupráci s Českou obchodní inspekcí se do kontrolních nákupů zapojují i nezletilí figuranti. Akce z uplynulého víkendu proběhla letos ve Zlínském kraji už potřetí.