Žena na Barrandově seděla na zábradlí balkónu a křičela, že skočí

PRAHA – Dlouhodobé partnerské neshody stály za rozhodnutím ženy spáchat sebevraždu skokem ze třetího patra panelového domu. Na tísňovou linku policie zavolal rozrušený muž a policisté byli za chvíli na místě.

Policisté z hlídkové služby druhého policejního obvodu zasahovali ve středu šestnáctého června v Hilmarově ulici na Barrandově,“ informoval dnes policejní mluvčí Jan Rybanský. Na počátku vyhrocené situace byla partnerská hádka, která vyvrcholila rozhodnutím ženy, která chtěla spáchat sebevraždu. Za tím účelem vylezla na zábradlí balkónu ve třetím patře panelového domu, držela se jen jednou rukou ochranné sítě.

Žena křičela, že skočí dolů a spáchá sebevraždu,“ doplnil mluvčí. Policisté byli za malou chvíli na místě. Dveře jim otevřel rozechvělý muž. Policistka šla rovnou za ženou na balkón a začala si s ní povídat. Zjistila, jaké jsou problémy a nakonec ženu přesvědčila, aby upustila od svého záměru a pomohla jí s návratem do bezpečí. V bytě si ženu převzali do péče přivolaní záchranáři. Díky rychlé akci policistů byl zachráněn další život. Snad na dlouho.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Zpravodajství o nákaze koronavirem přinášíme ve speciálu Koronavirus on-line.