Nákladní vlak srazil v Otrokovicích seniorku, ta zraněním na místě podlehla

OTROKOVICE – Tragickou událost vyšetřují policisté v Otrokovicích. Vlak tam včera na ulici Nadjezd srazil starší místní ženu, která na místě zemřela. Informovala o tom policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Nákladní vlak jel v úterý ve 20.39 ve směru od Zlína do Přerova, když seniorka vstoupila do kolejiště na místě, které je pro veřejnost nepřístupné. „Přestože se strojvedoucí snažil za každou cenu srážce zabránit použitím rychločinného brzdění a zvukového výstražného znamení, bohužel se mu to nepodařilo. Sedmašedesátiletá místní žena zraněním po srážce vlakem na místě podlehla,“ uvedla Kozumplíková. Její manžel se přitom krátce předtím obrátil na policii s tím, že ženu pohřešuje.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Přivolaný lékař konstatoval úmrtí a koronerka nařídila zdravotní pitvu. „Policejní psovod se psem prohledal okolí vlaku, zjišťoval, zda se v místě události nenachází další osoba. Společně s policisty a strážníky Městské policie Otrokovice tady zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Psychologickou intervenci poskytl policista z posttraumatického intervenčního týmu,“ vylíčila mluvčí.

Dechová zkouška u strojvedoucího byla negativní. Tragickou událost nyní prověřují zlínští kriminalisté.