Musíme to opravit! Kde čekat uzavírky a kudy povedou objížďky?

Přerovsko – S jarem se na komunikace přesouvají silničáři. Řidiči proto musí počítat s uzavírkami. V okolí Hranic jde o krajskou komunikaci Velká – Hrabůvka, která má být uzavřena od pondělí 4. dubna do konce května a také cesta z Bělotína na Odry.

Vzhledem k uzavírce silnice z Velké do Hrabůvky se očekává zvýšený provoz v Drahotuších, proto bude v ulici K Nádraží přechodně snížena rychlost na 30 km/h. Řidiče žádáme o zvýšenou opatrnost a ohleduplnost.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Od pondělí 4. dubna zahajuje Ředitelství silnic a dálnic úplnou uzavírku silnice I/47 mezi Bělotínem a Odrami. Důvodem obousměrné uzávěry je přibližně půlroční oprava přemostění Vraženského potoka. Přesypaný most o jednom poli s nosnou konstrukcí tvořenou železobetonovou prefabrikovanou žaluziovou deskou zde slouží už od roku 1969.

Modernizace mostu dosáhne hodnoty přes 2,9 milionu Kč. Veřejně vysoutěžená stavební firma zaručí kompletní opravu nosných prvků, izolací, spodní stavby, vozovky, koryta potoka, krajnic i dopravního značení.

Obousměrnou uzavírku silnice I/47 v km 71 nahradí obousměrná objízdná trasa vytyčena přes nejbližší obec Hynčice. Minimální zdržení potrvá po celou dobu stavebních prací, snahou všech zúčastněných stran bude opravu zvládnout bez prodlení.