Zlínští strážníci si zahráli na cowboye. Uprchlé krávy zdolali 8:1

ZLÍN – Na linku zlínských strážníků přišlo v pondělí po jedné odpoledne hned několik podobných oznámení. Všechna se týkala stáda uprchlých krav, které se toulaly po frekventované silnici mezi Zlínem a Fryštákem. Na místo proto vyrazily tři nejbližší hlídky.

O několik minut později strážníci zjistili, že jde o osm krav, které nijak nevzrušoval hustý provoz na silnici. „S využitím místní a osobní znalosti byl vzápětí kontaktován majitel hospodářských zvířat, který se dostavil na místo,“ uvedl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Mezitím se ovšem zvířata dala do pohybu a sestoupila do koryta Fryštáckého potoka. „Stádo se poté dostalo kolem čerpací stanice pohonných hmot až ke křižovatce v Kostelci, odkud je majitel společně se strážníky hnal zpět ke Zlínu. Hlídky MP Zlín přitom odkláněly uživatele zdejší oblíbené cyklostezky a přibližně na tři minuty musely zcela zastavit provoz na silnici II. třídy, když byl dobytek hnán opět z koryta potoka ke své pastvině,“ vylíčil Janík.

Po hodině a půl intenzivního snažení byli v bezpečí krávy i motoristé. „Incident tak skončil pro 8 kusů dobytka návratem do ohraničené pastviny a pro jednoho ze strážníků návštěvou úrazové ambulance. Při pohybu na břehu vodního toku totiž došlo k jeho pádu a poranění nohy,“ dodal Janík.

„Přestupek, kterého se dopustí chovatel tím, že neučiní opatření proti úniku zvířat, bude mít nyní dohru u správního orgánu,“ uzavřel zástupce ředitele.

Foto: MP Zlín
Foto: MP Zlín