Tragická nehoda na D2 ve směru na Brno: Při střetu dvou náklaďáků zemřel cizinec

BRNO-VENKOV- Ve čtvrtek odpoledne se stala na 10,5. kilometru dálnice D2 ve směru na Brno v katastru obce Opatovice nehoda dvou kamionů. Při srážce přišel o život zahraniční řidič.

Podle prvotních informací policistů stálo první z nákladních aut v koloně. V pravém jízdním pruhu se už však nerozjelo a zezadu do něj narazilo další nákladní auto. Jeho řidič cizinec na místě zemřel. Auta převážela součástky a barely. Mrtvý řidič zůstal v nabouraném autě zaklíněný. Na místo vyrazil i vrtulník se záchranáři, nakonec odlétal prázdný. „Jeden muž zemřel na místě před příjezdem záchranky. Druhého pak se středně těžkými zraněními transportovala sanitka do Úrazové nemocnice Brno,“ uvedla mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová. Provoz na dálnici byl zastavený. Objízdná trasa vedla přes sjezd na Blučinu a Rajhrad. Po šesté hodině večer už bylo místo nehody průjezdné jedním pruhem.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.