U obce Sloup na Blanensku hořel les v kopcovitém terénu

BLANSKO – V pátek po poledni dostali hasiči hlášení o požáru lesa u obce Sloup na Blanensku. Musli hasit požár porostu v kopcovitém terénu. Vyhlášen byl 3. stupeň požárního poplachu.

Podle mluvčího hasičů Jaroslava Mikošky plameny zasáhly nejdříve plochu asi 100 x 100 metrů. Hasiči pak na Twitteru oznámili, že nasadili osm vodních proudů a na místo vyrazil vrtulník s hasícím vakem. „Velitel zásahu potřebuje další cisterny. Vyhlásili jsme zvláštní stupeň poplachu. Požár stále nemáme pod kontrolou,“ informovali hasiči kolem 15. hodiny. Zvláštní stupeň následoval po předchozím 3. stupni. Hasiči rozeznávají čtyři poplachové stupně, nejzávažnější je čtvrtý, neboli zvláštní, vyhlašovaný při mimořádných situacích. Hasiči postupně zvýšili stupeň poplachu z 3. na zvláštní, určený pro mimořádné události. Velitel zásahu povolal do akce další cisterny. Hašení probíhalo pomocí 21 proudů. Na většině území Česka platí aktuálně výstraha před rizikem požárů. Meteorologové varují také před vysokými teplotami, bouřkami a rizikem povodní.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

foto: JSDH Jedovnice