Se začátkem prázdnin přibydou dovádějící děti, řidiči musí zpozornět

BRNO – Městská policie Brno apeluje na řidiče, aby s nadcházejícími prázdninami dbali zvýšené pozornosti na silnicích i sídlištích, kde se začnou objevovat děti při svých hrách a skotačení. Stačí malá chvilka nepozornosti a neštěstí je na světě.

Hlídky budou na konci školního roku dohlížet na přechody u škol, jelikož se zde očekává zvýšená frekvence. Školáci jsou již myšlenkami jinde, proto by měli řidiči předvídat za ně a snažit se vyhnout kolizním situacím. Ruch z okolí škol se přesune do míst, kde na to řidiči nebyli zvyklí. Malí cyklisté se mohou dopoledne objevit na silnicích, děti mohou vběhnout do komunikace při ranní hře s míčem, pohybovat se můžou po vozovce třeba i na výletech do přírody.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Při preventivních programech nebo na dopravních hřištích se lecčemu přiučí, přesto jsou to pořád jen děti a v provozu mohou reagovat nečekaně, ukvapeně a jsou v nevýhodě tím, že je řidiči často v předstihu nezahlédnou přes zaparkovaná auta,“ dodává tiskový mluvčí Jakub Ghanem. Proto by se i na sídlištích mělo jezdit pomalu a řídit se nejenom značkami omezující rychlost, ale hlavně zdravým rozumem.