Rozžhavený Petr Rychlý svede drsný boj o svoji vášeň!

Petr Rychlí a jeho kolegové se budou muset opět postavit a společně čelit sebevědomému starostovi Václavu Koptovi, jehož velkou zálibou je znepříjemňovat dobrovolným hasičům život. Tomu jde totiž jen o peníze.

Tvůrci slibují že se diváci pobaví více než v minulé sérii. Tato má být svižnější a je přímo nabitá humorem. „Diváci si také více užijí velitele Petra a starostu Vladimíra, protože ti budou svádět opravdu litý boj. A to o nic menšího než o hasičárnu.“ V druhé sérii opravdu naplno vzplanou vášně mezi Petrem na jedné straně a starostou na druhé. Vladimír má totiž v plánu hasiče a jejich věrnou Máňu připravit o střechu nad hlavou. Opět jsou mu hlavní motivací peníze, ale rozhodně nemá ani tentokrát předem vyhráno.

Sdružení dobrovolných hasičů z malé obce Horní, v jehož čele stojí svérázný velitel Petr Rychlý, se vrátí na obrazovky v plné sestavě, včetně Mirka (Marek Holý), Edy (Radim Kalvoda), Láďy (Jaromír Nosek) i pohledné veterinářky Lenky (Jana Bernášková). Nebude chybět ani nešikovný chalupář Jára (Martin Pechlát),  Vladimírova manželka Bára (Lucie Benešová) a jejich dcera Nina (Sabina Rojková), Petrova manželka Marie (Nela Boudová) a také jejich syn Martin (Radek Melša) a dědci Venca (Pavel Nový) a Hynek (Vlastimil Zavřel). Nově se však v seriálu objeví další oblíbení čeští herci, třeba Miroslav Vladyka, Leoš Noha nebo Roman Zach.