Jako pacienti jihlavské nemocnice můžete relaxovat v novém altánu

Pacienti jihlavské nemocnice a jejich návštěvy mohou využít nový venkovní altán. Foto: Nemocnice Jihlava

JIHLAVA – Pacienti jihlavské nemocnice a jejich návštěvy mohou využívat novou odpočinkovou zónu. Zázemí altánu vznikalo v dílnách Střední školy stavební v Jihlavě. Studenti ho vyráběli v rámci výuky, materiál věnovaly soukromé firmy.
Dřevěné lavice vyrobili studenti v rámci školní výuky a ruku k dílu přidali i řemeslníci z řad zaměstnanců nemocnice. „Moc děkujeme všem, kteří se na stavbě zázemí podíleli. Pro pacienty je důležité, že mají právě v těchto teplých dnech možnost vyjít ven z nemocnice na malou procházku a strávit čas se svými blízkými v příjemném prostředí,“ říká koordinátorka dobrovolníků jihlavské nemocnice Petra Humlerová.

Altán se pořídil především pro potřeby pacientů geriatrického oddělení, kteří to mají nejblíže. V dopoledních hodinách se pod altán přesouvá pracovní činnost z OGNP klubu. „Pacienti tady hrají karty nebo třeba navlékají korálky. Občas odtud zazní i muzika, když zahraje muzikant na harmoniku: Na prázdniny máme slíbené na čerstvém vzduchu i kytary,“ doplňuje Petra Humlerová s tím, že důležité je prostředí, kde tráví pacienti čas.