Suroviny na těsto
- 170 g hladké mouky
- 50 g cukru
- 100 g tuku na pečení (máslo, Hera)
- 1 žloutek
Suroviny na náplň
- 500 g měkkého tvarohu (ne nízkotučný)
- 50 g cukru
- trochu šťávy z pomeranče, případně chemicky neošetřené kůry
- ½ vanilkového pudinku
- 1 bílek na sníh
- 1 lžíce hr. mouky
- 1 lžička pr. do pečiva
Postup
Z mouky, cukru, žloutku a tuku vypracujeme těsto. Mouku přidáváme postupně v potřebném množství tak, aby nám vzniklo těsto, které následně vyválíme. Klasickou pšeničnou mouku můžeme smíchat s menším množstvím jiné mouky, např. špaldové. Množství surovin vystačí na kulatou formu o průměru 23 cm.
Tvaroh utřeme s cukrem, pudinkovým práškem a šťávou z pomeranče. V mícháme tuhý sníh a na konec přidáme prášek do pečiva, který jsme nejdříve smíchali s moukou. Připravenou tvarohovou náplň rozetřeme na těsto a dáme péci. Když se těsto odlepuje od okrajů formy a tvaroh mírně zezlátne, je upečeno.
Mohlo by vás zajímat
Tip
Do tvarohové náplně můžeme před pečením vmíchat ovoce, např. trochu zamražených malin a borůvek (v obchodech tzv. lesní směs).


