Zásah vyvolal kouř ze skladu
Požár vznikl ve skladovacích prostorách restaurace. Na problém upozornil kouř, který zaznamenal personál. Ten následně přivolal hasiče. Na místo byly postupně vyslány čtyři jednotky, které zahájily hasební práce.
Oheň zasáhl techniku i uskladněný materiál
Hasiči požár zlikvidovali pomocí vysokotlakého proudu. Po jeho uhašení následovalo přetlakové odvětrání skladu, kuchyně i restauračních prostor.
Mohlo by vás zajímat
„Požárem byla zasažena elektrická instalace mrazicího boxu a uskladněné papírové a plastové obaly potravin,“ uvedla mluvčí hasičů Zuzana Strouhalová.
Technická závada a vysoké škody
Podle předběžného šetření byla příčinou vzniku požáru technická závada. Událost se obešla bez zranění osob. Předběžná výše škody byla vyčíslena na 900 tisíc korun. Díky rychlému zásahu se hasičům podařilo uchránit hodnoty přibližně za dva miliony korun.


