Zima stále ještě neřekla poslední slovo. Kam na lyže?

JIŽNÍ ČECHY – Víkend se blíží, a proto jsme tu opět s našimi informacemi o aktuální situaci na jihočeských svazích. Zima o sobě stále dává vědět a někde dokonce napadlo ještě několik centimetrů nového sněhu.

Počasí o tomto víkendu bude spíše deštivé. V sobotu lze očekávat teploty od 7 do 10 °C. „Zpočátku polojasno, postupně od západu oblačno až zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky, v polohách nad 900 metrů srážky sněhové,“ slibují meteorologové. Neděle pak bude ve znamení převážně zatažené oblohy, k večeru by mohlo dojít k částečnému protrhávání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty by pak měly být stejné, jako v sobotu.

A kde se stále lyžuje?
Lipno na Vltavou hlásí výšku sněhu na svých sjezdovkách kolem 70 centimetrů. V provozu jsou i nadále všechny tři lanovky, běžecké trasy mezi Lipnem nad Vltavou a Frymburkem jsou neupravené. Minulý víkend došlo i k uzavření Lipenské ledové magistrály. Led je již příliš tenký na hromadné bruslení. Frymburk slibuje výšku sněhové pokrývky od 80 do 120 centimetrů a v provozu jsou zde stále obě sjezdovky, tedy Tiger i Relax.

Zadovský areál včera přišel s celkem překvapivou zprávou. „V areálu se o slovo přihlásila opět zima a poslala nám do 5 centimetrů nového sněhu,“ sdělili jeho provozovatelé. Na Kubově Huti leží na svazích od 30 do 50 centimetrů sněhu. A tento areál má stále upraveny i běžecké tratě, kde leží od 10 do 30 centimetrů přírodního sněhu.

Původní plány Skiarény v Písku mít otevřeno v tomto týdnu denně, kvůli jarním prázdninám, bohužel zhatilo počasí. „Počasí nám příliš nepřeje, lyžujeme bez rolbování. Vzhledem k počasí, bude ve středu až v pátek zavřeno. Víkend ještě upřesníme,“ uvedli její provozovatelé.

Zdroj FB Ski areálu Zadov