Brno uvolní peníze na rikšu pro seniory, očkování imobilních pacientů i bezdrátové zvonky pro postižené

BRNO – Město Brno schválilo poskytnutí dotace Diecézní charitě Brno na cykloterapii, společnosti Podané ruce na očkování imobilních pacientů a Klubu přátel Základní školy Sirotkova na projekt Zvonky pro Žabiny. V září se dotacemi bude zabývat zastupitelstvo.

Téměř 300 tisíc korun poputuje na speciální elektrotříkolo, na kterém budou dobrovolníci vozit seniory i tělesně poškozené po okolí. „Tím jim zlepšují kvalitu života, přinášejí nové zážitky, spokojenost a vědomí, že ostatní lidé je neopustil,“ řekl první náměstek primátorky Petr Hladík. Dalších 50 tisíc korun dostane společnost Podané ruce, která zajišťuje individuální očkování imobilních pacientů, na které zdravotní pojištění nestačí. To počítá s časem personálu v řádech minut, očkování nemohoucích ale probíhá v jiném režimu. Na žákovský projekt Zvonky pro Žabiny město přispěje 20 tisíc korun. „Cílem je umístit na vybrané provozovny v ulicích Veveří, Minská a Horova bezdrátové zvonky, které usnadní využití služeb pro tělesně postižené občany a seniory,“ doplnil Hladík.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.