Hasil žízeň. Potom se projížděl po městě s pěknou opicí

PLZEŇ – Včera v odpoledních hodinách se třiapadesátiletý řidič vydal na projížďku motorovým vozidlem značky Kia Venga. Nebylo by na tom nic zvláštního, kdyby mu policisté nenaměřili 2,62 promile alkoholu v krvi. Pán si zkrátka trochu přihnul.

Vůz byl zastaven ve směru do ulice Sirkova z Rokycanské ulice U Prazdroje a zkontrolován plzeňskými dopravními policisty. Při kontrole předložil všechny potřebné doklady k provozu a řízení motorového vozidla. Na místě kontroly se poté dobrovolně podrobil dechové zkoušce ke zjištění, zda neřídí vozidlo pod vlivem alkoholu.

„Odborné měření elektronickým přístrojem ukázalo pozitivní výsledek 2,55 promile alkoholu v krvi. Při opakované zkoušce bylo dokonce naměřeno 2,62 promile,“ prozradila policejní mluvčí Dagmar Brožová. Poté byl nezodpovědný řidič zajištěn a převezen do lékařského zařízení, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a případem se dále zabývají.