Nehoda osobního auta s nákladním skončila tragicky

CHRUDIMSKO – Dnes po půl čtvrté hodině nad ránem došlo k vážné dopravní nehodě dvou automobilů – osobního a nákladního. Auta se čelně střetla na silnici I. třídy č. 37 v obci Trhová Kamenice.

K nehodě vyjely tři jednotky hasičů, policie i záchranáři. Hasiči museli ze zcela zdemolovaného osobního vozu vyprostit řidičku pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Vyproštění zaklíněné řidičky bylo náročné a trvalo zhruba deset minut. Dvaadvacetiletá řidička osobního vozidla na místě bohužel zemřela. „U řidiče nákladního vozidla policisté provedli dechovou zkoušku ke zjištění přítomnosti alkoholu v dechu, která byla s negativním výsledkem,“ uvedla policejní mluvčí Dita Holečková.

„Z obou vozidel unikaly provozní náplně, které hasiči posypali sorpčním materiálem. Silnice byla po dobu vyšetřování nehody uzavřena. Odstraňování následků trvalo až do 8 hodin, kdy se i všechny jednotky hasičů vrátily na své stanice,“ informovala tisková mluvčí hasičů Vendula Horáková. Příčiny a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem šetření.

Foto: Policie ČR a HZSPK