Shylock s Kňažkem… Zamiřte za kulturou do lázeňského města

TŘEBOŇ – Kulturních zážitků není nikdy dost, a proto vám přinášíme jeden tip, jak příjemně strávit páteční večer. Pokud totiž holdujete divadlu, rozhodně bystě si neměli nechat ujít divadelní představení, se kterým hostuje v Třeboni již tento týden Divadlo na Jezerce.

V pátek 22. března 2019 od 19:30 hodin tak můžete v Divadle J. K. Tyla zhlédnout strhující a nesmírně zábavnou hru Shylock. Definice tohoto názvu, který pochází z angličtiny, zní následovně. Jedná se o židovského milence v Shakespearově Obchodníkovi z Benátek, který půjčuje peníze Antoniovi, ale požaduje výměnu libry vlastního těla Antonia, pokud dluh nebude splacen včas.

V hlavní roli uvidíte Milana Kňažka, který byl za tento mimořádný herecký výkon odměněn Cenou Thálie 2016. Popis k tomuto divadelnímu kousku na stránkách divadla zní takto: „Když herec Jon v masce Shylocka přejde do civilního projevu, pochopíme, že jsme na bouřlivé besedě s diváky. Vzrušující hra s publikem se v určitých momentech stává drsnou obžalobou antisemitismu a absolutizované politické korektnosti, která páchá škody nejen v oblasti umění.“