Zapojte se do turistické hry KLAPKA, filmová Vysočina poprvé

VYSOČINA – Na apríla odstartuje turistická hra s názvem KLAPKA, filmová Vysočina poprvé. Inspirujte se přehledem míst zapojených partnerů, udělejte si výlet po filmových místech Vysočiny a vyhrajte víkendový pobyt na romantickém prvorepublikovém Letohrádku svatý Vojtěch v Počátkách.

„Do hry se můžete zapojit tak, že si na turistickém informačním centru nebo u dalších zapojených partnerů vyzvednete Turistický pas, do kterého budete zapisovat návštěvu filmového místa a splnění konkrétního soutěžního úkolu,“ informoval Michal Plaček z příspěvkové organizace Vysočina Tourism, která hru se zapojenými partnery organizuje.

Hra vybízí k návštěvě 26 filmových míst a zve například do Dalešic, kde se točily legendární Postřižiny, nebo na filmaři oblíbené hrady Lipnice nad Sázavou a Ledeč nad Sázavou. „Za nasbírání deseti razítek z různých herních míst získá návštěvník filmový turistický batoh, za nadpoloviční většinu 14 razítek se může zúčastnit slosování o hlavní ceny a vyhrát víkendový pobyt na Letohrádku svatý Vojtěch v Počátkách na Pelhřimovsku. „Druhou cenou je návštěva filmových ateliérů s možností tematického focení a pro bronzové výherce je připravena desková hra Vysočina,“ doplnil Plaček.

Přehled filmových míst najdete na turistickém portále Vysočiny www.vysocina.eu.