Dálnici D3 stojí v cestě další problém

JIŽNÍ ČECHY – V začátku tohoto týdne jsme vás informovali o tom, že započala stavba dalšího z úseků dálnice D3 (článek najdete zde). Dnes se však objevil problém na jiném z úseků, který by celou situaci se zprovozněním dálnice mohl zkomplikovat.

Na twitterovém profilu tiskového mluvčího Ředitelství silnic a dálnic se dnes objevila informace, že se jedná o část dálnice mezi Ševětínem a Borkem, na který byla podána žaloba jednoho z původních majitelů pozemku. „Pozemek byl pravomocně vyvlastněn, odeslali jsme původnímu vlastníkovi více než půl milionu korun, ty si ale odmítl převzít. Pokud by mělo dojít k dalšímu zablokování pozemku pro stavbu dálnice, bylo by rozhodující, kdy soud rozhodne,“ uvedl k situaci mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Ten také k aktuálnímu stavu dodal: „Máme předjednáno se zhotovitelem stavby, že ještě stále lze zpoždění u zasažené části stavby dohnat a stihnout celkové zprovoznění dálnice. Máme ale připravené i technické řešení zprovoznění dálnice bez této části. Březen 2020.“

Aktuální dění okolo tohoto úseku pro vás budeme i nadále sledovat.