Oheň pohltit dům i autodílnu. Popálenému majiteli dorazil na pomoc vrtulník

VSETÍNSKO – Krátce po jedné hodině dnes vyjely první hasičské jednotky k nahlášenému požáru autodílny na Vsetínsku. Jakmile dorazily na místo, začalo být jasné, že si s plameny samy neporadí a povolaly na pomoc posily s cisternami. Nakonec museli zasahovat i záchranáři s vrtulníkem.

„Po příjezdu prvních jednotek velitel zásahu průzkumem zjistil, že se jedná o rozsáhlý požár autodílny,“ popisuje událost tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková. K rodinnému domu s přilehlou autodílnou ve Valašské Bystřici vyrazilo postupně osm hasičských jednotek včetně šesti sborů dobrovolných hasičů. Oheň zachvátil obě budovy včetně pěti zaparkovaných aut a hrozilo, že se rozšíří i k několika desítkám propan-butanových lahví umístěných v železné kóji u dílny.

Zasahujícím jednotkám se podařilo z domu evakuovat jednu ženu, majitel objektu však utrpěl těžké popáleniny. Kvůli závažnosti jeho zranění museli na místo dorazit záchranáři s vrtulníkem.

Krátce před druhou hodinou se hasičům podařilo dostat požár pod kontrolu. Po kontrole termokamerou dohasili zbylá ohniska a nyní už je jen na vyšetřovateli, aby stanovil příčinu neštěstí.