Zloději na Hrotovicku ukradli věci za 100 tisíc korun!

TŘEBÍČ – Třesov, Hartvíkovice, Rouchovany. Všude tam v lednu letošního roku kradli dva třicetiletí muži z Třebíčska. Oba opakovaně soudně trestaní recidivisté kradli nářadí, přístroje i kabely, které se pokoušeli prodat. Sranda je však brzy přešla. Policisté je dopadli, ukradené věci ve většině případů zajistili a vrátili majitelům. Zlodějům, pokud se jim vina prokáže, hrozí až pět let za mřížemi.

„Muži byli obviněni z přečinu krádeže a přečinu poškození cizí věci spáchaných ve spolupachatelství, přičemž při krádeži byla způsobena větší škoda,“ řekl Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Oba obvinění muži byli v minulosti opakovaně soudně trestáni za různorodou trestnou činnost, přičemž jeden si odpykal trest i ve věznici. Jeden z nich byl navíc naposledy odsouzen vloni na podzim a až do roku 2021 je ve zkušební době podmíněného trestu odnětí svobody.

Muži čelí obvinění, že se letos v lednu během jedné noci vloupali na různých místech do celkem tří objektů. V obci Třesov vnikli do objektu u haly, kde vzhledem k tomu, že zde bylo uskladněné „jen“ dříví, nic neukradli. Pokusili se dostat i do skladu materiálu, to se jim ale nepodařilo. Kolem půlnoci se muži v Hartvíkovicích vloupali do zaparkovaného auta. U automobilu VW Transportér rozbili okno a odcizili z něho různé nářadí, přístroje a další věci. Krádeží způsobili škodu přes šedesát tisíc korun, další škoda vznikla poničením vozidla. V časných ranních hodinách pak dvojice směřovala ještě do obce Rouchovany, kde se muži vloupali do hospodářského stavení. Tady sebrali různé věci jako křovinořez, kabely, ponorné čerpadlo, brusku a další nářadí. Kromě krádeže způsobili škodu poškozením dveří a okna.
„Získané“ věci se muži snažili zpeněžit a u několika nářadí se jim to i podařilo. Většinu ukradených věcí policisté zajistili a převzali si je zpět jejich majitelé.