Požár domu ve Smržovce má na svědomí jeden život, naštěstí ne lidský

JABLONECKO – Pět jednotek hasičů zasahovalo v podvečer u požáru rodinného domu v ulici Luční ve Smržovce. Požár oznámil muž, který se přes zakouření již nemohl dostat z prvního patra domu.

Hasiči ihned po příjezdu tohoto muže z hořícího objektu zachránili. Vnitřní cestou to již nešlo, museli tedy zvolit vnější – po nastavovacím žebříku. Dvě další osoby se evakuovaly z objektu samy.

Na likvidaci požáru hasiči postupně nasadili 3 vodní proudy, na hašení střechy použili i speciální hasicí zařízení – Cobru. Kvůli zakouření zásah probíhal v dýchací technice. Hasiči museli být během hasebních prací opatrní, požár prohořel střešní konstrukcí a část střechy se zřítila. Z objektu hasiči evakuovali dva motocykly.

Po dvou hodinách byl požár lokalizován, ještě několik hodin však bude trvat rozebírání konstrukcí a dohašovací práce. Při rozebírání našli po 19. hodině hasiči psa, který požár nepřežil. Předpokládá se, že na místě zůstane přes noc jednotka na dohlídku. Teprve po vychladnutí požářiště nastoupí ráno na místo vyšetřovatelé, aby odhalili příčinu požáru.